Geld doneren

Draag je de voedselbank een warm hart toe? Help ons met een donatie. In dit filmpje leggen we uit waar we je donatie goed voor kunnen gebruiken.

Vul optioneel je naam en e-mailadres in zodat we je persoonlijk kunnen bedanken.

Bedrag

Waarom we heel blij zijn met een financiële bijdrage

Bij de Voedselbank Den Bosch en omstreken werken uitsluitend vrijwilligers. Maar ondanks dat hebben we veel kosten: voor bestelbusjes om eten in te vervoeren, voor benzine, voor gebouwen waarin we het voedsel opslaan en uitdelen, enzovoort. Voor onze inkomsten zijn we volledig afhankelijk van sponsors, donateurs, subsidies, stichtingen, kerken en verschillende acties in de buurt.

Donaties komen goed terecht

Wij zijn daarom altijd op zoek naar donateurs die met hun (structurele) bijdragen nu en in de toekomst het werk van Voedselbank Den Bosch en omstreken willen ondersteunen. Je donatie komt goed terecht: iedereen bij de voedselbank werkt als vrijwilliger, van bestuursleden tot chauffeurs, niemand krijgt betaald. Je donatie levert direct tastbare hulp aan mensen die dat nodig hebben.

Geld overmaken

Je kunt je gift overmaken door hierboven via iDEAL de DONEREN knop te gebruiken. Wil je liever een bedrag geven door een overschrijving? Dat kan – liefst onder vermelding van ‘Gift’ – via ons rekeningnummer NL57RABO0112973183 t.n.v. Stichting Voedselbank Den Bosch en Omstreken.

ANBI-status

De Voedselbank Den Bosch en omstreken is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dat betekent dat je gift aftrekbaar is bij je belastingaangifte. Indien je jaarlijks meer dan 1% van je belastbaar inkomen aan goede doelen met een ANBI-status schenkt, kun je het bedrag boven die 1% van je fiscale inkomen aftrekken.

ANBI-informatie

Kamer van Koophandel onder nummer: 17180648
RSIN nummer: 815119094
Contactgegevens:  Voedselbank Den Bosch en omstreken, Jagersheuvelstraat 26, 5222BJ Den Bosch

Je kunt onze ANBI-status verifiëren door naar de website van de Belastingdienst te gaan (zoek in het veld ‘instelling’ op Voedselbank ‘s-Hertogenbosch).

Download hier het ANBI formulier.

Periodieke schenking

Bij een ‘periodieke schenking’ kun je het schenkingsbedrag jaarlijks geheel in mindering brengen op je inkomstenbelasting, mits je vooraf voor minimaal vijf jaren laat vastleggen dat je jaarlijks een ‘periodieke schenking’ doet aan onze stichting. Van de periodieke schenking hebben zowel jijzelf als onze stichting voordeel. Je gift is volledig aftrekbaar van je belastbaar inkomen, ook al zou je met deze gift onder de eerder genoemde fiscale drempel van 1% blijven. Je betaalt dan over je gift – afhankelijk van je inkomen – circa 37 of bijna 50 % minder belasting. Deze schenking moet vooraf in een zogenoemde onderhandse ‘Overeenkomst periodieke gift in geld’ tussen de schenker en onze stichting worden vastgelegd.

Belangstelling om tot zo’n ‘periodieke schenking’ te komen? Stuur een mail naar penningmeester@voedselbankdenbosch.nl en we nemen hierover contact met je op. Onze stichting hanteert voor deze periodieke schenkingen een minimum bedrag van € 60,- per jaar.

Hartelijk dank voor je bijdrage!

Voor alle duidelijkheid: Voedselbank Den Bosch en omstreken collecteert niet huis aan huis.