Over ons

Voedselbank Den Bosch en Omstreken levert een bijdrage aan de verzachting van (verborgen) armoede en het voorkomen van verspilling van voedsel in Nederland. Voedselbank Den Bosch en Omstreken is een onderdeel van Voedselbanken Nederland en helpt in die hoedanigheid huishoudens in de gemeenten:

  • Den Bosch (Den Bosch, Rosmalen, Empel, Kruisstraat, Gewande)
  • Heusden (Vlijmen, Drunen, Heusden, Herpt, Hedikhuizen, Heusden-Vesting, Doeveren, Heesbeen, Oud- Heusden, Elshout, Vliedberg, Giersbergen, Nieuwkuijk en Haarsteeg)
  • Vught (Vught, Cromvoirt)

Het gaat hierbij om personen of huishoudens die – om wat voor reden dan ook – in financiële problemen zijn gekomen en in grote armoede leven. Met de wekelijkse voedselpakketten die wij aan deze huishoudens leveren, functioneren we als een schakel tussen overschot en (verborgen) gebrek in onze meest nabije maatschappij. De gehele organisatie wordt gedragen door 100% onbezoldigde vrijwilligers, in alle functies en voor alle taken.

Wat doen we?

Voedsel dat niet meer wordt verkocht maar nog wel voor consumptie geschikt is, halen we op bij bedrijven en instellingen. We stellen hiervan vervolgens voedselpakketten samen en verstrekken deze aan de hulpbehoevende huishoudens. Daarnaast houden we regelmatig inzamelingsacties om zelfstandig – en dus zonder afhankelijk te zijn van het aanbod van bedrijven en instellingen – voedselpakketten samen te kunnen stellen.

Waar doen we dat?

Op dit moment maken wij gebruik van een aantal uitgiftepunten. Op die locaties worden de pakketten samengesteld en uitgedeeld aan onze cliënten. Deze uitdeellocaties bevinden zich verspreid over de diverse gemeenten van ons cluster.