Nieuws

dooradmin

Coördinator Voedseluitgifte

Wat je gaat doen:

 • Jij faciliteert de vrijwilligers op het uitgiftepunt, door het maken van de planning en indeling van de bezetting. Je zorgt dat facilitaire zaken op orde zijn. Daarnaast speel je in op signalen van de vrijwilligers en van de klanten.
 • Je onderhoudt het contact met het distributiecentrum en de clientadministratie
 • Jij zorgt ervoor dat de winkel op orde is, ingericht en schoongehouden wordt conform HCCP-richtlijnen
 • Jij draagt zorg voor een veilige en prettige werkomgeving
 • Je neemt vanuit jouw rol deel aan het coördinatoren-overleg en informeert de vrijwilligers over wijzigingen en afspraken
 • Jij bent verantwoordelijk voor de administratie rondom de uitgifte zoals, de afmeldingen, maken van welkomstpakketten, aanvragen klantpasjes, maakt reminders voor klanten (zoals her intake datum) en zorgt voor verwijzingen naar bijv. kleding-en speelgoedbank, Stichting Leergeld of Quiet
 • Jij ontvangt nieuwe klanten, heet ze welkom, neemt de huisregels met ze door en leidt ze rond
 • Jij bent het aanspreekpunt voor klanten en vrijwilligers maar ook incidenteel vanuit andere organisaties zoals bij evenementen of acties. Denk hierbij aan Gemeente, Quiet, Vincentius, EHBG etc.

Wie jij bent:

 • Je bent positief, toegankelijk, empathisch en sociaal betrokken
 • Jij hebt leidinggevende ervaring en kunt een zeer diverse groep mensen motiveren
 • Je bent handig met Word, Excel, Outlook en Sharepoint
 • Je bent communicatief sterk, pro-actief en flexibel
 • Je kunt snel en makkelijk schakelen en blijft rustig in een soms hectische omgeving
 • Je bent op donderdag beschikbaar
 • Duobaan bestaat tot de mogelijkheid

Wie zijn wij:

Voedselbank Den Bosch en Omstreken wordt – zoals alle voedselbanken – geheel gerund door vrijwilligers. In alle taken en functies werken vrijwilligers 100% onbezoldigd voor de Voedselbank Den Bosch en Omstreken.

Missie:

Wij verstrekken verkregen voedsel gratis aan de armste mensen in ‘s-Hertogenbosch en Omstreken en doen dat uitsluitend met vrijwilligers.

Visie:

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Om de zelfredzaamheid van onze klanten te vergroten, werken we samen met lokale organisaties die onze klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

Kernwaarden:

We werken uitsluitend met vrijwilligers
We verstrekken voedsel dat door anderen gedoneerd wordt
We verstrekken zoveel mogelijk gezond voedsel

Hoe nu verder:

Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Dia Vorstenbosch: vrijwilligers@voedselbankdenbosch.nl

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie neem dan contact op met Wanda Rynski-Keizer: rietvelden-do@voedselbankdenbosch.nl

doorvbdb PR

Online leren voor huishoudens van de Voedselbank en Quiet Den Bosch

SkillsTown opent deuren naar kennis en groei

’s Hertogenbosch, 23 juni 2023 

In een tijd waarin armoede in Nederland toeneemt, heeft online opleider SkillsTown besloten om een positief verschil te maken. Daarom heeft SkillsTown vandaag, op locatie Huis73 in ’s Hertogenbosch, een donatie gedaan aan de Voedselbank en Quiet Den Bosch. Deze donatie vertegenwoordigt maar liefst 250 online trainingsabonnementen, met een totale waarde van €40.000,-. Hierdoor krijgen huishoudens de mogelijkheid op gratis ontwikkeling.

SkillsTown is een samenwerking aangegaan met de Voedselbank en Quiet Den Bosch om de doelgroep van beide organisaties te ondersteunen door middel van gratis online training. Met dit initiatief wil SkillsTown het belang van leren en gelijke toegang tot educatie benadrukken. “Een leven lang leren en ontwikkelen is essentieel in onze snel veranderende wereld. Helaas blijven velen nog achter door financiële barrières,” zegt Hans Schuurmans, CEO van SkillsTown. “Iedereen heeft recht op educatie, ongeacht hun financiële omstandigheden.”

De officiële aftrap vond vanochtend plaats in Huis73 in ‘s Hertogenbosch. De ceremonie werd bijgewoond door de wethouder Marianne van der Sloot, die deze samenwerking tussen SkillsTown, Voedselbank Den Bosch en Quiet Den Bosch heeft ingeluid.

Voedselbank Den Bosch, die zich inzet om (verborgen) armoede te verzachten en voedselverspilling te voorkomen, verwelkomt dit initiatief: “Deze samenwerking met SkillsTown biedt ons de mogelijkheid om meer te doen dan alleen voedsel verstrekken. Nu kunnen we mensen helpen hun competenties te verhogen en hun kans op een baan te verbeteren,” aldus Lodie Hofland, voorzitter van de Voedselbank Den Bosch.

Quiet Den Bosch, een organisatie die zich inzet om armoede leefbaarder te maken, ziet ook grote voordelen: “We streven ernaar om onze leden te ondersteunen en te versterken. Deze buitengewone kans die SkillsTown biedt, geeft hen de mogelijkheid om hun horizon te verbreden en hun zelfvertrouwen te vergroten door nieuwe vaardigheden te leren,” bevestigt Tessa van Berkel, projectleider bij Quiet.

Over SkillsTown
SkillsTown is dé online opleider voor professionals. Via on demand learning stelt SkillsTown bedrijven, organisaties en hun medewerkers in staat om mee te bewegen met de continu veranderende wereld om hen heen. In de vorm van honderden online trainingen die in verschillende leervormen worden aangeboden, speelt SkillsTown in op nieuwe én eigen manieren van leren in elke levensfase van organisatie en medewerker. Om zo kennis en skills te vergroten, verandervermogen te stimuleren en bij te dragen aan aantrekkelijk werkgeverschap.

Over de Voedselbank
In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbank Den Bosch en omstreken helpt wekelijks mensen, die het tijdelijk zelf niet redden, aan voedselpakketten. Dat doen ze uitsluitend met vrijwilligers. Om klanten van voldoende goed eten te voorzien, werken zij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen ze er samen voor dat armoede wordt bestreden én minder voedsel wordt verspild. Om de zelfredzaamheid van klanten te vergroten, werken ze samen met lokale organisaties die klanten helpen om weer op eigen benen te staan.

Over Quiet
Quiet Den Bosch verbindt members, sponsoren en supporters in de regio. Samen armoede verzachten door elkaar te versterken. Zij geloven dat een samenleving steviger, gezonder en rijker wordt als we zorgen dat iedereen meetelt, ertoe doet. Dat geeft eigenwaarde en daardoor kracht om te leven in plaats van te overleven. Quiet werft lokale sponsors om members om beurten iets aan te bieden wat zij normaal gesproken niet kunnen betalen. Daarnaast geven ze mensen de kans om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten.

doorvbdb PR

Koningsdag – kom in actie voor de Voedselbank

Voor Koningsdag 2023 doet de Voedselbank Den Bosch en Omstreken een oproep aan alle inwoners van de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Vught en Heusden om voedsel in te zamelen. Dit kan door deel te nemen aan de actie #omgekeerdevrijmarkt.

Het idee van de actie is om tijdens de verschillende koningsmarkten in de drie gemeenten in plaats van je (oude) spullen te verkopen voedsel in te zamelen.

 

 

Voor deze actie is een poster beschikbaar om op je kleedje te leggen om aan te geven dat je deelneemt aan deze actie. Deze kun je hier downloaden.

 

dooradmin

Van de Wiel Complete Afbouw – Donatie ruim 25.000 euro

Artikel uit Weekblad Het Klaverblad
4 januari 2023 Jaargang 73 Week 1

Op spetterend feest Van de Wiel Complete Afbouw

Het was een ‘superleuk’ feest volgens de gasten van het 12,5 jarig jubileum van Van de Wiel Complete Afbouw in Vught op 22 december. Paul van de Wiel, eigenaar van het succesvolle bedrijf dat ook veel anderen laat delen in zijn weelde, maakte van de gelegenheid gebruik om zijn trouwe en toegewijde personeel in het zonnetje te zetten. Met name de twee jubilarissen die sinds de oprichting bij hem werken. En dan de donatie aan de Voedselbank Den Bosch en omstreken. Geflankeerd door twee Kerstvrouwen onthulde hij het cadeau. Dat bedroeg maar liefst 20.000 euro van Van de Wiel en ruim 5000 euro, die door de gasten bij elkaar was gebracht.

Door Ada Imming

Zelfredzaamheid

De buurman van Paul van de Wiel is een van de 150 vrijwilligers van de Voedselbank Den Bosch en omstreken. Zo kwam hij op het idee om een flinke donatie te doen die bestemd is voor de aanschaf van een vrachtwagen waar de Voedselbank het volledige bedrag nog niet voor bij elkaar had. De Voedselbank helpt wekelijks mensen die het tijdelijk zelf niet redden aan voedselpakketten. Dat gebeurt volledig door vrijwilligers. Om de klanten van voldoende goed eten te kunnen voorzien, werkt de Voedselbank samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren.
Zo wordt de armoede bestreden én wordt minder voedsel verspild. Ook wordt geprobeerd de zelfredzaamheid van de klanten te vergroten door samenwerking met lokale organisaties.

Voedseltuin

Veel supermarkten, organisaties en particulieren helpen en ook hebben diverse voedselbanken moestuinen of werken samen met een stadstuin. In Den Bosch is dat Voedseltuin Villanueva die speciaal voor dit doel is opgericht. Ook is er veel vraag naar drogisterijartikelen als tandpasta, shampoo, bad- en doucheproducten en was- en schoonmaakmiddelen. Er zijn vijf locaties waar de Voedselbank Den Bosch en omstreken voedselpakketten uitdeelt: Den Bosch (2), Vught, Vlijmen en Drunen.
Wie producten of geld wil doneren, maar ook wie klant wil worden of vrijwilliger, kan terecht op www.voedselbankdenbosch.nl

doorvbdb PR

Kerstdonatie Van Wanrooij: vrachtwagen vol levensmiddelen

Het familiebedrijf Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling geeft rond de feestdagen graag iets terug aan de maatschappij. Net als in de afgelopen jaren vervangt het bedrijf de zakelijke kerstpakketten door steun aan een lokaal goed doel. Deze keer doneert Van Wanrooij aan Voedselbank Oss en omgeving & Voedselbank Den Bosch en omstreken een vrachtwagen vol levensmiddelen waarmee we in totaal zo’n 1.000 gezinnen helpen die het goed kunnen gebruiken.

Bekijk hier de reactie vanuit beide voedselbanken op deze fantastische actie:

Van Wanrooij: “Door alle landelijke en wereldwijde ontwikkelingen blijkt deze donatie dit jaar nóg harder nodig te zijn dan andere jaren. We vinden het daarom heel waardevol om deze concrete en betekenisvolle bijdrage te kunnen leveren aan mensen in onze directe omgeving. De reactie vanuit de Voedselbank is dan ook de moeite waard om te bekijken!”