Voedsel geven

In Nederland leven meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. En het aantal klanten dat wij een steuntje in de rug bieden neemt steeds verder toe. We willen graag zoveel mogelijk mensen helpen. Om dit te bereiken, hebben we structureel meer voedsel nodig. We streven ernaar om wekelijks een gevarieerd pakket samen te stellen van ongeveer 25 producten, afgestemd op de grootte van het huishouden.

Hoe we aan producten komen

Voedselbanken kopen geen eten, maar zamelen voedseloverschotten in. Het gaat vaak om goed voedsel dat anders weggegooid zou worden. Al veel supermarkten, bedrijven, organisaties en particulieren helpen ons. En we slaan ook nieuwe wegen in: diverse voedselbanken hebben moestuinen of werken samen met een stadstuin. In Den Bosch is dat de Voedseltuin Villanueva die speciaal voor dit doel is opgericht.

Gevarieerd voedselpakket

Om wekelijks een gevarieerd pakket samen te stellen, zijn we continu op zoek naar allerlei producten. Daarbij is onze grootste uitdaging voldoende lang houdbare artikelen te vinden, denk aan rijst, pasta, conserven, olie, houdbare ontbijtproducten, koffie en thee. Ook kunnen onze klanten drogisterijartikelen (tandpasta, shampoo, bad- en doucheproducten) en was- en schoonmaakmiddelen heel goed gebruiken.

Wil je als bedrijf voedsel doneren?

Mail naar distributiecentrum@voedselbankdenbosch.nl.

Wil je als particulier voedsel doneren?

Op werkdagen tussen 9:00 en 15:00 kun je producten afgeven bij ons magazijn aan de Jagersheuvelstraat. Het is fijn als je vooraf even laat weten dat je komt, via distributiecentrum@voedselbankdenbosch.nl.