Voedsel geven

In Nederland leven meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Momenteel krijgt ongeveer 5% van huishoudens die in armoede leven een steuntje in de rug van de voedselbanken wanneer ze het financieel moeilijk hebben. Dit is nog maar een druppel op een gloeiende plaat. We zouden graag meer mensen helpen. Om dit te bereiken hebben we structureel meer voedsel nodig. We streven ernaar om wekelijks een gevarieerd pakket samen te stellen van ongeveer 25 producten, afgestemd op de grootte van het huishouden.

Voedselbanken kopen geen eten maar zamelen voedseloverschotten in. Het gaat vaak om voedsel dat anders weggegooid zou worden. Er zijn al heel veel supermarkten, bedrijven, organisaties en particulieren die ons helpen. En we slaan ook nieuwe wegen in: diverse voedselbanken hebben moestuinen of werken samen met een stadstuin. In Den Bosch is dat de Voedseltuin Villanueva die speciaal voor dit doel is opgericht. Kijk voor meer informatie op hun website.

Om wekelijks een gevarieerd voedselpakket te kunnen maken, zijn we continu op zoek naar alle soorten voedsel. Daarbij is onze grootste uitdaging voldoende lang houdbare artikelen te vinden: rijst, pasta, conserven, olie, houdbare ontbijtproducten, koffie, thee, enzovoorts. Daarnaast kunnen onze klanten ook drogisterijartikelen (tandpasta, shampoo, bad- en doucheproducten), was- en schoonmaakmiddelen heel goed gebruiken.

Wilt u als bedrijf voedsel doneren? Stuur dan een e-mail naar distributiecentrum@voedselbankdenbosch.nl

Wilt u als particulier voedsel doneren? U kunt deze op werkdagen tussen 9:00 en 15:00 afgeven bij ons magazijn aan de Jagersheuvelstraat. Het is fijn als u vooraf even laat weten dat u komt op distributiecentrum@voedselbankdenbosch.nl