Sitearchief

dooradmin

Wie is de vertrouwenspersoon voor vrijwilligers?

Op de pagina Bestuur en Organisatie lees je meer over dit onderwerp.

dooradmin

Welk voedsel kan ik doneren en waar kan ik dat afgeven ?

Heeft u als bedrijf een partij voedsel over niet meer via het reguliere kanaal afgezet kan worden? Heeft u voedingsmiddelen waarvan de verpakking beschadigd is of voorzien van een foutieve tekst? Of wilt u de Voedselbank op een andere manier helpen bij het samenstellen van gezonde en volwaardige voedselpakketten?  

De Voedselbank is blij met elke hulp. Dit geldt uiteraard ook voor particulieren. Houdt er wel rekening mee dat de uiterste houdbaarheidsdatum (‘TGT’) nog een aantal dagen in het voren moet liggen. Producten met een ‘THT-datum’ (ten minste houdbaar tot…) kunnen ook ná die datum nog geschikt zijn voor consumptie.

U kunt voedsel afgeven van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 – 15.00 uur bij het distributiecentrum van de Voedselbank aan de Jagersheuvelstraat 26, 5222 BJ ’s-Hertogenbosch. Gaat het om grote hoeveelheden, die eventueel ook kunnen worden opgehaald, neem dan contact op met Jo Maas of Cees Heij, via  telefoonnummer 06-1275 0854.

Ook voor overige vragen over het doneren van voedsel of bepaalde partijen voedingsmiddelen kunt u bij hen terecht.

dooradmin

Is het voedsel in de pakketten wel veilig?

De Voedselbank houdt zich strikt aan de eisen voor voedselveiligheid. Het voedsel dat via de Voedselbank verstrekt wordt, voldoet aan de wettelijke kwaliteitscriteria, zoals de houdbaarheidsdatums die de leveranciers aan de Voedselbank doorgeven en aan de eisen op het gebied van opslag en transport die de Voedsel- en Warenautoriteit  voorschrijft. De voedselbanken die zijn aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse voedselbanken zijn ‘groen’ gecertificeerd en worden steekproefsgewijs gecontroleerd op voedselveiligheid.

dooradmin

Mijn cliënt heeft eerder een voedselpakket ontvangen via een andere organisatie, daardoor kan ik geen dossier vinden. Hoe kan ik nu een voedselpakket aanvragen bij de Voedselbank Den Bosch en omstreken?

De antwoorden op deze en andere vragen kunt u vinden op de intake-site Voedselbank.nu onder het tabblad ‘mededelingen’.
Hier vindt u tevens het telefoonnummer van de cliëntenadministratie, dat bereikbaar is op dinsdag- en vrijdagmorgen van 9.00 – 12.00 uur. U kunt ook een e-mail zenden naar de cliëntenadministratie:  clienten@voedselbankdenbosch.nl