Sitearchief

dooradmin

Wie is de vertrouwenspersoon voor vrijwilligers?

Op de pagina Bestuur en Organisatie lees je meer over dit onderwerp.

dooradmin

Welk voedsel kan ik doneren en waar kan ik dat afgeven ?

Heb je als bedrijf een partij voedsel over die niet meer via het reguliere kanaal afgezet kan worden? Bijvoorbeeld voedingsmiddelen waarvan de verpakking beschadigd is of voorzien van een foutieve tekst? Of wil je de voedselbank op een andere manier helpen bij het samenstellen van gezonde en volwaardige voedselpakketten?  

De voedselbank is blij met alle hulp. Dit geldt uiteraard ook voor particulieren. Houd er wel rekening mee dat de Te Gebruiken Tot-datum (TGT) nog een aantal dagen in het vooruitzicht moet liggen. Producten met een ‘THT-datum’ (Ten minste Houdbaar Tot) kunnen ook ná die datum nog geschikt zijn voor consumptie.

Je kunt producten afgeven van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 – 15.00 uur bij het distributiecentrum van de voedselbank aan de Jagersheuvelstraat 26, 5222 BJ ’s-Hertogenbosch. Gaat het om grote hoeveelheden, die eventueel ook kunnen worden opgehaald? Neem dan contact op met Jo Maas, via 06 127 508 54. Ook bij overige vragen over het doneren van voedsel kun je bij Jo terecht.

dooradmin

Is het voedsel in de pakketten wel veilig?

De voedselbank houdt zich strikt aan de eisen voor voedselveiligheid. Het voedsel dat via de voedselbank verstrekt wordt, voldoet aan de wettelijke kwaliteitscriteria, zoals de houdbaarheidsdatums die de leveranciers aan de voedselbank doorgeven en aan de eisen op het gebied van opslag en transport van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De voedselbanken die zijn aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse voedselbanken zijn ‘groen’ gecertificeerd en worden steekproefsgewijs gecontroleerd op voedselveiligheid.

dooradmin

Mijn cliënt heeft eerder een voedselpakket ontvangen via een andere organisatie. Daardoor kan ik geen dossier vinden. Hoe kan ik nu een voedselpakket aanvragen bij Voedselbank Den Bosch en omstreken?

De antwoorden op deze en andere vragen vind je op de intake-site Voedselbank.nu onder het tabblad ‘mededelingen’. Hier vind je tevens het telefoonnummer van de cliëntenadministratie, die bereikbaar is op dinsdag- en vrijdagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur. Of stuur een mail naar: clienten@voedselbankdenbosch.nl.